Wij willen gaan voor een landbouw op mensenmaat. Daarom kiezen we bewust voor kleinschaligheid én verkoop via de korte keten.
We willen de band tussen mens en voedsel, die in het grootschalig landbouwmodel verloren is gegaan, herstellen. Door verkoop in korte keten van een beperkt assortiment vermijden we overbodige voorraden en voedselverspilling.
We verzorgen onze dieren met respect en grote zorg voor dierenwelzijn : kalveren mogen zuigen bij de moederkoe, onze koeien krijgen goed met stro ingestrooide stallingen, onze kippen mogen “kip” zijn en scharrelen in de wei, onze dieren krijgen kwaliteitsvoeder en een vriendelijke behandeling.
We kiezen niet voor “veel en goedkoop” maar wel voor smaakvol vlees dat met vakmanschap wordt geproduceerd.
Dat geeft onszelf als landbouwer ook veel voldoening. Op die manier krijgen wij eerlijke prijzen voor onze kwaliteitsvolle producten. Onze grootste beloning zijn tevreden klanten én gelukkige dieren.
Lees verder hoe we dit concreet vertalen in de kweek van koeien en kalveren en kippen
Je kan alvast kennismaken met ons via de reportage die plattelandstelevisie in 2022 op ons bedrijf maakte.