Boerderij De Lekkerbek

rund- en kalfsvlees recht van bij de boer

Onze filosofie

 

 

Op onze boerderij wordt kleinschalig en met grote zorg voor dierenwelzijn en eindproduct runds- en kalfsvlees geproduceerd.   Wij kweken dieren van het ras “belgisch wit-blauw”.  Dit ras is gekend om smakelijk en mager vlees.

Wij willen onze klanten een hoogwaardig stuk vlees bezorgen.

 

Zo versnijden wij enkel vrouwelijke dieren, die verfijnder vlees leveren dan stieren.   Onze dieren worden gevoederd met hoogwaardige grondstoffen, zonder antibiotica en genetisch gemanipuleerde organismen en op basis van puur plantaardige voeding.  Zij worden afgemest in goed ingestrooide stallingen.

Wij gebruiken zo min mogelijk kunstmest, maar geloven in het principe van de gesloten voedselkringloop dat we zo maximaal mogelijk toepassen.

 

Voor gehaktbereidingen worden geen fosfaten of andere toevoegingen gebruikt.  De enige toevoegingen bij de bereiding van gehaktvlees  zijn varkensbuik, varkensschouder, peper, zout, muskaatnoot en eieren.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat verkoop via de “korte keten” een grote meerwaarde heeft zowel voor ons als voor onze klanten : de klant weet wat hij/zij koopt – wij kennen onze klanten en kunnen direct op hun vragen/noden in spelen.